Federalno ministarstvo zdravstva u suradnji s Fondacijom Fami u okviru projekta „Jačanje sestrinstva u Bosni i Hercegovini“ obilježilo je „Međunarodni dan medicinskih sestara – tehničara“ 09. svibnja 2023. godine.

Predstavnici Doma zdravlja Livno, ravnatelj dr. Jandre Hrgić i glavna sestra DZ Livno Verica Ćavar, nazočili su događaju koji je obilježen u hotelu Hills u Sarajevu. Ove godine imali smo čast da sve nazočne pozdravi novoimenovani Federalni ministar zdravstva dr. Nediljko Rimac, spec. kirurgije koji je čitav radni vijek proveo u Županijskoj bolnici Livno.

Od 2012. godine, projekt „Jačanje sestrinstva u Bosni i Hercegovini“ pruža intenzivnu podršku partnerima iz zdravstvenog i obrazovnog sustava u područjima rada vezanim za sestrinstvo, kao što su uspostavljanje regulatornih mehanizama, standardizacija sestrinskih usluga, širenje modela sestrinstva u zajednici, edukacija medicinskih sestara – tehničara i osnaživanje sestrinske profesije.

Ravnatelj i glavna sestra DZ Livno svim kolegicama i kolegama čestitaju Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara.