IZVJEŠĆE O AKTIVNOSTIMA CENTRA ZA MENTALNO ZDRAVLJE

Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije/kantona organizirao je treću konferenciju naziva „Učinkovito upravljanje u zdravstvu – put do zadovoljnog osiguranika/pacijenta“ sa međunarodnim sudjelovanjem koja je održana od 28. – 30. rujna 2023. godine u hotelu Mepas u Mostaru. Cilj konferencije bio je ukazati na značaj upravljanja u zdravstvu te ponuditi modalitete i rješenja koja bi unaprijedila zdravstveni sustav, učinila ga učinkovitijim i koja bi zadovoljstvo osiguranika/pacijenta podigla na što veću razinu.

Preko četrdeset renomiranih stručnjaka iz oblasti zdravstvenog osiguranja, menadžmenta u zdravstvu, kvalitete i sigurnosti, profesora iz akademske zajednice Bosne i Hercegovine te stručnjaka iz drugih povezanih oblasti s područja BiH, Republike Hrvatske, Slovenije i Ujedinjenog Kraljevstva, tijekom tri dana, kroz pet tematskih cjelina i četiri panel rasprave, podijelili su svoja iskustva i znanja te ponudili inovativna rješenja donositeljima odluka i liderima u zdravstvenom sustavu kako bi se unaprijedio zdravstveni sustav i razina zadovoljstva osiguranika/pacijenta.

Ravnateljica Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije/kantona mr. sc. Ana Vidačak, dr. med., poručila je kako je fokus ovogodišnje konferencije bio uključiti širu društvenu zajednicu kako bi se usmjerila na značaj učinkovitog upravljanja u zdravstvu, iznaći i ponuditi rješenja kako bi se utjecalo na podizanje razine zadovoljstva osiguranika/pacijenta.

 

Koordinatorica za kvalitet Doma zdravlja Livno (CMZ)  magistra sestrinstva, savjetovatelj realitetne psihoterapije i OLI psihoterapeut  Ljubica Krišto imala je čast biti izlagač na konferenciji te zajedno sa kolegicom prof.dr.Aidom Pilav (Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo) predstaviti rad na temu ; „Procjena zdravstvenih potreba stanovništva kao važan izazov za suvremeni menadžment u zdravstvu“.

Zaključke konferencije Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije/kantona će kao inicijativu uputiti prema višim razinama, donositeljima odluka i liderima u zdravstvu, kako bi ih kao rješenja primijenili tijekom provedbe zdravstvene reforme.

Konferencija naziva „Učinkovito upravljanje u zdravstvu – put do zadovoljnog osiguranika/pacijenta“ održana je pod pokroviteljstvom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije/kantona, a suorganizatori su bili Zavod za javno zdravstvo HNŽ/K, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru, Liječnička komora HNŽ/K, Farmaceutska komora HNŽ/K i Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu Federacije Bosne i Hercegovine.